ONZE GESCHIEDENIS

Cricket & Co is een kledingconcept geboren in België in 1986, zowel klassiek als sportief, dat een complete en op elkaar afgestemde lijn herenkleding aanbiedt. Elke dag verwelkomen we klanten van de meest klassieke tot de meest gedurfde op zoek naar het beste kledingcomfort. Cricket & Co ondersteunt al jaren golf- en autosportsportfederaties en -teams.

DE LEGENDE VAN CRICKET & CO, 35 JAAR STIJL, EMOTIE EN ADRENALINE .

Volgens de legende werd het merk geboren op 15 januari 1986, tussen Engeland en België, autosport en golf, Spa Francorchamps en clubstoelen. Sigaar, wijnkleurige fluwelen broek, okergele V-vormige trui en driekleurig geruit overhemd in Engelse stijl, de Cricket & Co-man belichaamt zelfverzekerde elegantie, de charismatische stijl van een zichzelf respecterende man. Een man die prioriteit geeft aan comfort en familie. Cricket & Co is ook de naam van een typisch Engelse sport met alles wat het inhoudt: chic, mannelijkheid, competitie en winnende teamspirit. De kleur die hem bezielt is niemand minder dan het legendarische British Racing Green. Fans van Jaguar en Lotus zien de subtiliteit van dit groen overal waar ze zich kleden en kleden bij Cricket & Co...

Sinds de oprichting heeft het merk een sterke start gehad.

Er ontstonden prestigieuze associaties met autosport, golffederaties en zeilen. Het merk staat voor de sportieve en elegante man. Alain Prost, Ayrton Senna, Tom Walkinshow, maar ook Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Jean-Michel Martin, Vincent Vosse en vele anderen. Het logo zal overal te zien zijn: op een felgele helikopter, op rode Ferrari-racetrucks, op minibussen (Indy-auto's, formule 3000), op de circuits van Spa, op de 24 uur van Francorchamps, op de Dakar. Automerken die geassocieerd willen worden met Cricket & Co: Ferrari, BMW, Toyota, Renault, Honda, Ford en vele anderen. Toyota zal een speciale editie van de Corolla Cricket & Co aanbieden. Binnen een week zullen er 4.000 modellen verkocht worden. Honda gaat een Vespa produceren in de kleuren van de jaren 90, met bijpassende sjaal en handschoenen: Generatie X herinnert het zich nog...

De eerste winkel werd geopend op 26 mei 1987 op het Stockelplein in Brussel. Het bestaat nog steeds. Deze eerste winkel bood een volledig assortiment herenkleding aan. Tegelijkertijd werd een showroom op de Zavel gebruikt om modeshows te organiseren waar de mooiste mensen ter wereld samenkwamen. Vandaag heeft Cricket & Co meer dan 20 winkels onder zijn naam in België en twee privéverkoopdepots. Om vooraf op de hoogte te blijven van onze evenementen, kunt u zich onderaan deze pagina abonneren op onze nieuwsbrief.

De levensfilosofie van Cricket & Co

Het motto van het merk? "Fijne dag." Al 35 jaar wordt er alles aan gedaan om jouw dag met veel energie te vullen. De merkwaarden zijn familie, vriendschap, loyaliteit, betrokkenheid, een comfortabele en pretentieloze levensstijl en hoge kwaliteit tegen een uiterst scherpe prijs. Wat Cricket & Co in staat stelt de beste prijzen in de sector aan te bieden, is haar verticale karakter. Dit betekent dat Cricket & Co, door de markt te kennen en met de juiste mensen samen te werken, direct kan samenwerken met alle stadia van het ontwerp, de productie en de distributie van een collectie, en dat al sinds 2008.

De familie Cricket & Co

Bij Cricket & Co is familiezin de basis van het bedrijf. Medewerkers blijven tientallen jaren in dienst en bouwen loyaliteit op, evenals een goed geïnformeerde klantenbasis die gevoelig is voor de kernsterkten van het merk. Het beheersen van de wereld van herenkleding is een expertise, een specialiteit. De twee mannen achter het merk zijn volledig complementair. De oprichter beheerst met zijn elegante charisma en zijn onfeilbare kennis van de markt en hun winkels de tijdloze troeven van herenkleding. De andere kracht van Cricket & Co is een briljante ingenieur, een toonaangevende specialist in Europese textiel en handel, die bovendien altijd goed gekleed is. Wat hebben de twee mannen gemeen? De visie, het plezier van stijl, van sportkleding, van elegantie in comfort, de wens om samen verder te gaan en bij te dragen aan de levens van tientallen families achter THE Cricket & Co family.

Jouw ervaring bij Cricket & Co

Stel je voor... Als je gaat winkelen, wil je een prettige ervaring hebben tijdens het aankleden. Je komt een winkel van Cricket & Co binnen en parkeert gemakkelijk voor de winkel. U voelt zich veilig omdat u weet dat uw auto op zijn plaats blijft staan. De winkelmanager, genaamd de ‘Cricket & Co winkelmama’, verwelkomt je alsof je thuis bent. Deze ‘winkelmoeders’ zijn er al sinds het begin van hun carrière en brengen hun waardevolle ervaring mee naar uw winkelbezoek. In nieuwe winkels kan uw vrouw in de achterlounge zitten terwijl u, meneer, outfits past. Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het feit dat de "winkelmoeder" u, uw maat, uw kleuren, uw smaak, uw lichaamstype en uw gewoonten kent. Je hebt een echte tijd en ziet hoe je vrouw en de verantwoordelijke persoon je combineerbare, supercomfortabele outfits aanbieden, en je vertrekt blij, voelt je verjongd en "thuis" in deze nieuwe kleding.

Wie is de stijlvolle Cricket & Co-man?

De Cricket & Co-man belichaamt een elegante, comfortabele en kleurrijke sportkledingstijl, die geschikt is voor zowel het weekend als op kantoor. Dankzij een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding kun je jezelf trakteren op een samenhangende garderobe met sterk DNA van de ene collectie tot de andere. De Cricket & Co-man voelt zich thuis in aangename materialen, bijzonder comfortabel en altijd met een vriendelijke en moderne touch. Dankzij een herkenbare identiteit en een kenmerkende kleur kleedt het merk mannen met persoonlijkheid die het bijzonder zullen waarderen om modellen te vinden die bij hen passen, van de ene collectie tot de andere. De Cricket & Co-stijl is sinds het begin geëvolueerd en biedt een iets meer klassieke sportkledinggarderobe, verrijkt met inspiraties zoals Leopold Lippens, die het aandurfde een bordeauxrode fluwelen broek met een blazer te dragen, en vervolgens Jacky Ickx, die de mode-jeans lanceerde die met een blazer werd gedragen. . De afgelopen 20 jaar is de herengarderobe verder geëvolueerd in de richting van comfort, met de komst van de ‘Friday’-stijl op kantoor. Tegenwoordig komen de twee contexten samen, omdat mannen er in het weekend graag elegant uitzien, terwijl ze op kantoor chic kunnen zijn zonder opzichtigheid.

Waar komt de kleding van Cricket & Co vandaan?

De producten zijn voornamelijk Europees, wat betekent dat ze kwalitatief, grotendeels lokaal zijn en vervaardigd met behulp van de nieuwste technologieën. Het merk geeft de voorkeur aan natuurlijke materialen en ecologie, met bijvoorbeeld bamboevezels voor sokken of biologisch katoen voor truien. Turkije, een grote textielspecialist, vervaardigt overhemden, broeken en truien (met Italiaans garen). Italië, een referentie op het gebied van breien, is een van de belangrijkste partners van het merk. En tenslotte levert Azië poloshirts en parka's. Dankzij de heropening van de Zijderoute (richting Luik station) verkleint Cricket & Co zijn CO2-voetafdruk door goederen te vervoeren met de trein.