Ons verhaal

Cricket & Co is een kledingconcept geboren in België in 1986,  een look die zowel klassiek als sportkleding is, en biedt een complete en gecoördineerde lijn herenkleding. Elke dag verwelkomen we klanten van de meest klassieke tot de meest gedurfde, op zoek naar het beste kledingcomfort. Cricket & Co ondersteunt al jaren sportfederaties en teams in de golf- en motorsport.

DE LEGENDE VAN CRICKET & CO, 35 JAAR STIJL, EMOTIE EN ADRENALINE.

Volgens de legende werd het merk geboren op 15 januari 1986, tussen Engeland en België, autoracen en golf, Spa Francorchamps en clubfauteuils. Sigaar, wijnkleurige fluwelen broek, okerkleurige V-vormige trui en driekleurig ruitjeshemd in Engelse stijl, de Cricket & Co man is de veronderstelde elegantie, de charismatische stijl van de zichzelf respecterende man. Een man die comfort en familie voorop stelt. Cricket & Co is ook de naam van een typisch Engelse sport met alles wat het inhoudt: chic, mannelijkheid, competitie en winnende teamgeest. De kleur die hem bezielt is niemand minder dan het mythische British Racing Green. Jaguar- en Lotus-fans zien overal de subtiliteit van dit groen en kleden zich bij Cricket & Co....

Vanaf de oprichting kende het merk een sterke start.  Prestigieuze associaties met autosport, golffederaties en zeilen begonnen. Het merk staat voor de sportieve en stijlvolle man. Alain Prost, Ayrton Senna, Tom Walkinshow, maar ook Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Jean-Michel Martin, Vincent Vosse en vele anderen. Het logo zal overal te zien zijn: op een knalgele helikopter, op rode Ferrari-racetrucks, op minivans, op de Spa-loops, om de 24 uur van Francorchamps, in de Dakar. De automerken die geassocieerd willen worden met Cricket & Co: Ferrari, BMW, Toyota, Renault, Honda, Ford en vele anderen. Toyota zal een speciale editie van de Corolla Cricket & Co. In een week tijd worden er 4000 modellen verkocht. Honda gaat een Vespa produceren in de kleuren van de jaren 90, met bijpassende sjaal en handschoenen: generatie X herinnert het zich nog...

De eerste winkel werd geopend op 26 mei 1987 op het Stokkelplein in Brussel. Het bestaat vandaag nog steeds. Deze eerste boetiek bood een compleet assortiment herenkleding aan. Tegelijkertijd werd een showroom op de Zavel gebruikt om modeshows te organiseren waar de mooie mensen van de wereld zouden samenkomen. Vandaag heeft Cricket & Co meer dan 20 winkels op eigen naam in België en twee particuliere verkoopdepots. Om op voorhand op de hoogte te blijven van onze evenementen, schrijft u zich onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief.

Cricket & Co's levensfilosofie
Het motto van het merk? "Prettige dag. Al 35 jaar is alles aanwezig om je dag met veel energie te vullen. De waarden van het merk zijn familie, vriendschap, loyaliteit, toewijding, een comfortabele en pretentieloze levensstijl en hoge kwaliteit tegen een uiterst concurrerende prijs. Wat Cricket & Co in staat stelt om de beste prijzen in de branche te bieden, is de verticaliteit ervan. Dit betekent dat Cricket & Co, door de markt te kennen en met de juiste mensen te werken, in staat is om direct aan de slag te gaan met alle fasen van het ontwerp, de fabricage en de distributie van een collectie, en doet dit sinds 2008.

De familie Cricket & Co
Bij Cricket & Co is de familiegeest de basis van het bedrijf. De medewerkers blijven tientallen jaren en bouwen loyaliteit op, evenals een goed geïnformeerde klantenkring die gevoelig is voor de grote troeven van het merk. Het beheersen van de wereld van herenkleding is een vak apart, een specialiteit. De twee mannen achter het merk vullen elkaar volledig aan. De oprichter beheerst met zijn elegante uitstraling, zijn feilloze kennis van de markt en hun winkels de tijdloze kracht van herenkleding binnen handbereik. De andere kracht van Cricket & Co is een briljante ingenieur, een geweldige specialist in Europese textiel en handel, die ook altijd goed gekleed is. Wat hebben de twee mannen gemeen? De visie, het plezier van stijl, sportkleding, elegantie in comfort, de wens om samen verder te gaan en bij te dragen aan het leven van tientallen families achter THE Cricket & Co familie.

Jouw ervaring bij Cricket & Co
Stel je eens voor... Als je gaat winkelen, wil je een plezierige ervaring hebben bij het verkleden. Je loopt een Cricket & Co-winkel binnen en parkeert gemakkelijk voor de winkel. U voelt zich veilig in de wetenschap dat uw auto op zijn plaats blijft. De winkelmanager, ook wel de Cricket & Co "shop mum" genoemd, verwelkomt je alsof je thuis bent. Deze "winkelmoeders" zijn er al sinds het begin van hun carrière en hebben hun waardevolle ervaring aan uw winkelen geschonken. In de nieuwere winkels kan uw vrouw in de achterlounge zitten terwijl u, meneer, outfits past. Dit wordt gemakkelijker gemaakt door het feit dat de "winkelmoeder" u, uw maat, uw kleuren, uw smaak, uw lichaamstype en uw gewoontes kent. Je brengt een echt moment door, terwijl je ziet dat je vrouw en de verantwoordelijke je outfits aanbieden die combineerbaar en supercomfortabel zijn, en je verlaat gelukkig, je voelt je verjongd en "thuis" in deze nieuwe kleding.

Wie is de stijlvolle Cricket & Co-man?
De Cricket & Co-man belichaamt een elegante, comfortabele en kleurrijke sportkledingstijl, die hem zowel voor het weekend als voor op kantoor past. Dankzij een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding biedt hij zichzelf graag een coherente garderobe aan met een sterk DNA van de ene collectie naar de andere. De man van Cricket & Co bevindt zich in aangename materialen, bijzonder comfortabel en altijd met een vriendelijke en moderne toets. Dankzij een herkenbare identiteit, een kenmerkende kleur, kleedt het merk mannen met persoonlijkheid die vooral op prijs zullen stellen om modellen te vinden die bij hen passen, van de ene collectie naar de andere.
De Cricket & Co-stijl is sinds het begin geëvolueerd en biedt een iets meer klassieke sportkledinggarderobe. Het is verrijkt met inspiraties zoals Leopold Lippens, die het aandurfde om een bordeauxrode fluwelen broek te dragen met een blazer, en vervolgens Jacky Ickx, die de mode lanceerde voor jeans gedragen met een blazer. In de afgelopen 20 jaar is de herengarderobe nog meer geëvolueerd naar comfort, met de komst van de 'Friday'-stijl op kantoor. Tegenwoordig versmelten de twee contexten, aangezien mannen graag elegant zijn in het weekend, terwijl ze op kantoor chic kunnen zijn zonder opschepperij.

 

Waar komen Cricket & Co-kleding vandaan?
De producten zijn overwegend Europees, wat betekent dat ze kwalitatief, grotendeels lokaal en met de nieuwste technologie vervaardigd zijn. Het merk geeft de voorkeur aan natuurlijke materialen en ecologie met bijvoorbeeld bamboevezel voor de sokken of biologisch katoen voor de truien. Turkije, een grote textielspecialist, maakt overhemden, broeken en truien (met Italiaans garen). Italië, een referentie in breigoed, is een van de belangrijkste partners van het merk. Tot slot levert Asia poloshirts en parka's. Dankzij de heropening van de Zijderoute (naar het station van Luik) verkleint Cricket & Co zijn ecologische voetafdruk door de trein in te zetten voor het goederenvervoer.

Word lid van de Cricket & Co-familie
Waarom ga je niet met ons mee en word je onderdeel van de Cricket & Co-reis?

-Abonneer u op onze nieuwsbrief (onderaan de eerste pagina van de site) en ontvang een tegoedbon van 10% op uw eerste bestelling.