Geëxtraheerd uit DUPONT Site (oktober 2023)

Overzicht

van Dupont™Sorona®

Dupont™Sorona®Is een eco-efficiënte prestatievezel die gedeeltelijk wordt gemaakt van jaarlijks hernieuwbare plantaardige ingrediënten. Het wordt voornamelijk gebruikt in vezeltoepassingen, waaronder textiel voor kleding en thuis-, kantoor-en auto-interieurs, woon-en commerciële vloerbedekking en automotive matten. Sorona®Vezel is een comfort stretch breigoed en geweven materiaal met zachte, flexibele en vlekbestendige eigenschappen. Het is spandex-GRATIS, maar biedt uitzonderlijke stretch en herstel, zelfs na herhaalde rekoefeningen en wasbeurten. Sorona®Vezels gebruikt voor weefsels in T- Hemd En hoodies bieden ook zachtheid en volume, zijn snel te drogen en weerstaan vervagen voor langdurige, levendige kleuren. Sorona®Wordt geproduceerd met PDO-een bouwsteen met eindeloos veelzijdig potentieel-en met behulp van een biologisch proces. 37% van het polymeer wordt gemaakt met behulp van jaarlijks hernieuwbare plantaardige ingrediënten. De revolutionaire Bio-PDO-verbinding verandert een voorheen chemisch proces in een eco-efficiënt biologisch proces. In vergelijking met Nylon 6 verbruikt het 30% minder energie en geeft het 63% minder uitstoot van broeikasgassen af.

Hoe het gemaakt is

Het proces begint met het oogsten van gewassen en vervolgens het extraheren van suiker of glucose. Micro-organismen worden aan de glucose toegevoegd om een fermentatieproces te beginnen (vergelijkbaar met het proces van alcohol). Fermentatie vervangt de chemische synthese en produceert op een natuurlijke manier PDO (1,3-propaandiol). TPA (tereftaalzuur) wordt toegevoegd aan de Bio-PDO, waardoor een moleculaire binding ontstaat. Het resultaat is Sorona®: Een revolutionair, hoogwaardig polymeer waarvan de positieve impact wordt gevoeld door garenspinners, fabrikanten, ontwerpers en consumenten over de hele wereld.

Beschikbare Normen & Certificeringen

USDA GEBIOPRECHT | Sorona® Hernieuwbaar geproduceerde vezels zijn een van de eerste 11 producten die zijn goedgekeurd als onderdeel van het BioPreferred-programma van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) voor gecertificeerde biogebaseerde producten.

FROST EN SULLIVAN | In 2017 ontving DuPont de Frost & Sullivan Best Practices Award voor European Bio-Based Materials Company of the Year vanwege zijn innovatieve werk met Sorona® Vezel.

OEKO-TEX 100 | Offer® Glasvezel heeft strenge tests ondergaan en is bewezen veilig te zijn voor gebruik door zuigelingen en peuters, met een Klasse 1-certificering van de OEKO-TEX Standard 100.

BLUESIGN® SYSTEEMPARTNER | Het bluesign®Systeem verenigt de textieltoeleveringsketen om gezamenlijk de impact ervan op mens en milieu te verminderen, verantwoord gebruik van hulpbronnen te garanderen en het hoogste niveau van consumentenveiligheid te garanderen.

DUURZAME MERKEN LID | Sustainable Brands is een leer-, samenwerkings-en handelsgemeenschap van meer dan 348.000 duurzame bedrijfsleiders van over de hele wereld. Hun missie is om meer merken in staat te stellen te gedijen door de weg naar een betere wereld te leiden.

LID VOOR UITWISSELING VAN TEXTIEL | Textile Exchange is een wereldwijde non-profitorganisatie die nauw samenwerkt met hun leden om de transformatie van de industrie in voorkeursvezels, integriteit en standaarden en verantwoorde toeleveringsnetwerken te stimuleren.

CE 100 LID | De Circular Economy 100 brengt leden uit de hele economie samen om unieke kansen te bieden voor samenwerking met meerdere belanghebbenden. Tot de ledengroepen behoren bedrijven, overheden en steden, academische instellingen, opkomende innovators, kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) en gelieerde ondernemingen.