Algemene verkoopsvoorwaarden

De commerciële relaties tussen ALLONA BELGIUM SPRL, eigenaar van het merk CRICKET&CO, en u worden beheerst door de volgende voorwaarden:

1. Sluiting van het contract

1.1 De presentatie van onze producten op de CRICKET&CO website (webshop) is een vrijblijvende uitnodiging om onze producten te bestellen.

1.2 Door uw bestelling te verzenden, geeft u bindend aan dat u van plan bent een koopovereenkomst te sluiten.

1.3 In geval van een bestelling op onze website cricketco.be (webshop), is de aanvaarding van de bestelling door ons pas echt bij de levering van de goederen. De automatische bestelbevestiging per e-mail betekent niet dat wij het aanbod aanvaarden, maar alleen dat wij de bestelling hebben ontvangen. De beslissing om een bestelling te aanvaarden wordt naar eigen goeddunken genomen. Indien wij om welke reden dan ook een bestelling niet kunnen accepteren, zullen wij u hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen. Eventuele reeds door u gedane betalingen worden dan terugbetaald.

1.4 Indien wij tijdens de verwerking van uw bestelling constateren dat de door u bestelde producten niet beschikbaar zijn, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. Er wordt geen voor de niet-beschikbare goederen gesloten.

1.5 Wij verkopen onze goederen uitsluitend aan eindverbruikers die minstens 18 jaar oud zijn en alleen in hoeveelheden die gebruikelijk zijn voor de detailhandel.

1.6 Het bestelproces via onze online shop bestaat uit 3 stappen.

Eerste stap: U selecteert de gewenste goederen.

Tweede stap: U moet een CRICKET&CO klantaccount openen en inloggen. Het is noodzakelijk om een klantenaccount te hebben, zodat wij u een goede service na verkoop kunnen bieden en zodat u een historiek van uw bestellingen, facturen, reserveringen en getrouwheidspunten kunt bijhouden.

Derde stap: Vul het factuur- en afleveradres in en kies de gewenste betaalmethode. Aan het einde hiervan kunt u uw bestelling naar ons opsturen. Na het versturen van de bestelling heeft u de mogelijkheid om deze af te drukken.

2. Klantaccount

2.1 Om uw bestellingen van goederen tijdens het gebruik van de website te vergemakkelijken, bieden wij u de mogelijkheid om een persoonlijk account aan te maken. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, worden alle persoonlijke gegevens die u ons verstrekt, opgeslagen in ons klantenbestand en hoeven deze dus niet elke keer als u een nieuwe bestelling plaatst, te worden ingevoerd. Uw gegevens verschijnen automatisch op de bestelling.

2.2 Wij zullen de gegevens gebruiken in overeenstemming met onze privacyverklaring en in overeenstemming met de AVG, die sinds 28 mei 2018 van kracht is. Zorg ervoor dat de informatie die u ons verstrekt accuraat en volledig is en informeer ons over eventuele wijzigingen (via de optie “Mijn account”).

3. Reservering van goederen of verlanglijstje

3.1 U kunt een item kiezen op onze website en het gewenste model (maat, kleur…) reserveren dankzij onze “Wishlist” pagina. Uw artikel wordt gereserveerd binnen de grenzen van de beschikbare voorraad.

3.2 Dit artikel of de door u gereserveerde artikelen kunnen worden bekeken in uw klantenaccount, u kunt de reservering annuleren of de bestelling op elk moment plaatsen.

4. Prijzen en betalingsmethoden

4.1 De prijzen op de artikelen zijn inclusief BTW met een belasting van 21%.

4.2 De betaling van uw bestelling gebeurt online volgens de keuze van de voorgestelde methodes en de vermelde voorwaarden. Afhankelijk van het resultaat van de controle van uw gegevens wordt de bestelling als “in uitvoering” beschouwd.

5. Levering / Verzendkosten

5.1 Levering wordt aangeboden (0 €) in heel België.  Voor andere landen wordt de berekening automatisch uitgevoerd op basis van het door u ingevoerde afleveradres.

De verzendkosten in Europa zijn ingedeeld per zone.

Zone 1: Nederland, Luxemburg, Duitsland = € 7,01.

Zone 2 : Denemarken, Frankrijk, Monaco = € 5,58.

Zone 3: Hongarije, Italië, Polen, UK, Zwitserland = € 16,79.

Zone 4: Kroatië, Ierland, Spanje, Ierland, Zweden = € 21,78.

5.2 De verzending van de goederen naar België gebeurt 4 tot 6 werkdagen na de datum van verzending en onder voorbehoud van de juistheid van uw gegevens (krediet- en identiteitscontrole).

6. Garantie
Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, zijn de wettelijke bepalingen van toepassing op garanties.

7. Bescherming van persoonsgegevens

7.1. Wij verzamelen, verwerken, gebruiken en bewaren uw persoonlijke gegevens die nodig zijn voor het bestellen of reserveren in overeenstemming met de wettelijke bepalingen inzake de bescherming van Europese gegevens en voor de uitvoering van het contract of de reservatie en het waarborgen van legitieme belangen.

7.2. Meer informatie over de aard en het gebruik van de verzamelde persoonlijke gegevens vindt u in onze privacyverklaring.

8. Herroepingsrecht
8.1 U kunt alleen goederen retourneren die direct in de WebShop zijn gekocht. Als u uw CRICKET&CO producten koopt in een winkel, op een andere website of in een ander verkooppunt, moeten de producten worden geretourneerd naar de winkel of site waar ze zijn gekocht.

8.2 Indien u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent met onze goederen en u wenst uw bestelling te annuleren, kunt u uw herroepingsrecht uitoefenen binnen 30 dagen na ontvangst van uw bestelling, en zal u worden terugbetaald in overeenstemming met de bepalingen van dit artikel, op voorwaarde dat:

A- de goederen worden geretourneerd in een verpakking die het mogelijk maakt ze te vervoeren naar het adres dat vermeld staat op het retourformulier dat bij uw pakket is gevoegd,

B- de producten in hun oorspronkelijke staat verkeren met het etiket op het product, zonder beschadigd, bevlekt, gewassen, gewijzigd of versleten (met uitzondering van de montage) te zijn, en dat de originele verpakking en eventuele accessoires met betrekking tot de producten, zoals de verpakking of de gebruiksaanwijzing, alsmede de originele factuur zijn toegevoegd. Indien de herroepingstermijn van veertien (14) dagen op een zaterdag, zondag of feestdag afloopt, wordt deze termijn verlengd tot de volgende werkdag.

8.3 Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons herroepings- en retourformulier invullen en naar ons opsturen. Zodra het verzoek is gedaan en na ontvangst van de goederen binnen een termijn van 14 dagen (goederen die ontvankelijk worden geacht), gaan wij over tot terugbetaling.

8.4 Elke retourzending is voor uw rekening.

8.5 Het herroepingsrecht moet worden verleend door het invullen van het herroepingsformulier, waarvan de link als volgt is: https://cricketco.be/service-aide/retractation-et-retour/

9. Recht op omruilen

9.1 Iedere klant kan zijn recht op omruiling na het sluiten van de koopovereenkomst uitoefenen binnen veertien (14) dagen na ontvangst van het pakket door de klant of na ontvangst van het pakket door een door de klant gemachtigde derde.

9.2 Dit recht is van toepassing wanneer de klant zijn product wenst te ruilen voor een ander product van dezelfde referentie of een ander product van dezelfde prijs zonder korting.

9.3 De omruiling wordt aan de klant toegekend, als en slechts als de geretourneerde goederen aan de volgende voorwaarden voldoen:

A- de goederen worden geretourneerd in een verpakking die het mogelijk maakt ze te vervoeren naar het adres dat vermeld staat op het retourformulier dat bij uw pakket is gevoegd,

B- de producten in hun oorspronkelijke staat verkeren met het etiket op het product, zonder beschadigd, bevlekt, gewassen, gewijzigd of versleten (met uitzondering van de montage) te zijn, en dat de originele verpakking en eventuele accessoires met betrekking tot de producten, zoals de verpakking of de gebruiksaanwijzing, alsmede de originele factuur zijn toegevoegd. Indien de ruiltermijn van veertien (14) dagen op een zaterdag, zondag of feestdag afloopt, wordt deze termijn verlengd tot de volgende werkdag.

9.4 Elke retourzending is voor uw rekening.

9.5 Het omruilrecht moet worden verleend door het invullen van ons omruilformulier, waarvan de link als volgt is: https://cricketco.be/service-aide/retractation-et-retour/

10. Opmerkingen en klachten
Wij nodigen u uit om commentaar te geven op onze service, zodat wij deze voortdurend kunnen verbeteren. Ons doel is om problemen snel en eerlijk op te lossen. Voor opmerkingen, vragen of klachten kunt per e-mail onze klantendienst bereiken via de rubriek “Diensten en hulp” van de onlineshop (https://www.cricketco.be/contact). U kunt ons ook bellen op 010 23 26 60. Ons doel is om binnen zeven (7) werkdagen te reageren op uw klacht, hetzij door een oplossing te bieden, hetzij door aan te geven hoe uw klacht zal worden behandeld.

11. Auteursrecht en handelsmerken

De volledige inhoud van de website, met inbegrip van teksten, grafieken, foto’s, afbeeldingen, bewegende beelden, illustraties en software, is eigendom van ALLONA Belgium. De inhoud is beschermd door het auteursrecht en andere rechten. Het gebruik ervan vereist onze toestemming.

12. Uitgever en exploitant van onze “Webshop”.

ALLONA BELGIUM SPRL

Edisonlaan 17, 1300 Waver

België

BTW BE0823608489

Telefoonnummer: 010/23 26 60 (vaste telefoonlijn)

E-mail: shoponline@cricketco.be

Informatie over onlinegeschillenbeslechting: De Europese Commissie biedt een internetplatform voor onlinegeschillenbeslechting (het “ODR-platform”). Het ODR-platform is bedoeld als aanspreekpunt voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting in verband met online aankoopcontracten. U kunt toegang krijgen tot het ODR-platform door op de volgende link te klikken: https://ec.europa.eu/consumers/odr/

ALLONA BELGIUM is niet bereid of verplicht om deel te nemen aan geschillenbeslechtingsprocedures voor een consumentenbemiddelingscentrum.

13. Voorwaarden voor het gebruik van onze coupons en getrouwheidspunten

13.1 Wij bieden u kortingsbonnen aan voor uw aankopen, de verschillende kortingen die op de kortingsbonnen worden toegepast zijn in procenten of in een vaste prijs.

13.2 Couponaanbiedingen zijn bediekd voor privé of openbaar gebruik.

13.3 De coupon kan, ongeacht het gebruik, één of meerdere keren door dezelfde persoon worden gebruikt, afhankelijk van de lopende marketingactie.

13.4 De getrouwheidspunten die u verdient tijdens het winkelen zijn afhankelijk van het totale bedrag van elke bestelling. Dat wil zeggen, hoe meer u doet, hoe meer punten u krijgt.

13.5 Met de punten die u verdient, krijgt u korting op uw aankopen.

14. Voorwaarden voor het gebruik van cadeaubonnen

14.1 Gebruik: Cadeaubonnen kunnen niet gebruikt worden om producten te kopen op de Cricketco.be e-commerce site. De cheque wordt gebruikt als promotiecode. Het bedrag van de aankoop moet gelijk zijn aan of groter zijn dan de waarde van de cheque. Als een aankoop het bedrag van de cadeaubon overschrijdt, moet het saldo worden betaald met behulp van een betaalmethode die beschikbaar is op de site. De actiecode van de cadeaubon wordt geweigerd als het bedrag van de aankoop lager is.

14.2 Beperkingen : Cadeaubonnen kunnen niet worden gebruikt om andere Cadeaubonnen te kopen. Cadeaubonnen mogen niet worden verkocht, doorverkocht, tegen vergoeding worden toegekend of tegen contant geld worden ingewisseld. Niet gebruikte cadeaubonnen kunnen niet worden overgemaakt naar een ander account of worden terugbetaald.

14.3 Risico van verlies: De eigendom van de cadeaubonnen gaat over op de koper wanneer wij de cadeaubon elektronisch naar de koper sturen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal, vernietiging of frauduleus gebruik van uw cadeaubon.

14.4 Fraude: Wij hebben het recht om accounts af te sluiten en met een ander betaalmiddel te factureren in het geval dat een frauduleus verkregen Cadeaubon wordt gebruikt om aankopen op Cricket&CO te doen.

14.5 Beperking van aansprakelijkheid: WIJ GEVEN GEEN GARANTIE, EXPLICIET OF IMPLICIET, MET BETREKKING TOT CADEAUBONNEN, MET INBEGRIP VAN, MAAR NIET BEPERKT TOT, GEEN EXPLICIETE OF IMPLICIETE GARANTIE VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL. ALS EEN CADEAUBON NIET WERKT, IS UW ENIGE REMEDIE EN ONZE ENIGE VERANTWOORDELIJKHEID HET VERVANGEN VAN DE CADEAUBON IN KWESTIE. INDIEN DE TOEPASSELIJKE WETGEVING BEPAALDE BEPERKINGEN OP IMPLICIETE GARANTIES OF DE UITSLUITING OF BEPERKING VAN BEPAALDE SCHADE NIET TOESTAAT, IS HET MOGELIJK DAT SOMMIGE OF ALLE VAN DE BOVENSTAANDE DISCLAIMERS, UITSLUITINGEN OF BEPERKINGEN NIET OP U VAN TOEPASSING ZIJN EN HEBT U MOGELIJK AANVULLENDE RECHTEN.

14.6 Algemene Voorwaarden: De Algemene Verkoop- en Gebruiksvoorwaarden van de Cricketco.be website zijn van toepassing. Cadeaubonnen worden uitgegeven door ALLONA BELGIUM SPRL. Door een Cadeaubon te kopen, te ontvangen of te gebruiken, accepteert u de Belgische wetgeving die van toepassing is op deze Gebruiksvoorwaarden van Cadeaubonnen. Wij behouden ons het recht voor om deze gebruiksvoorwaarden van tijd tot tijd naar eigen goeddunken te wijzigen. Alle gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing voor zover wettelijk toegestaan.